sâmbătă, 9 iunie 2012

PRIMAVARA VIETII IN ROMANIA SI EUROPA (2)


Consiliul Pontifical Pentru Viata  sustine initiativa cetateneasca europeana "Unul dintre noi" si spera ca prin semnare petitia "Unul dintre noi" sa determine o "mobilizare generala" a tuturor celor care sustin viata, dupa cum Fericitul Ioan Paul al II-lea a cerut in enciclica Evangelium Vitae. 

Aceasta initiativa nu poate schimba legile statelor EU  legate de dreptul la viata, dar pune in discutie publica si poate cere  institutiilor Uniunii Europene  sa se comporte "in mod coerent cu principiul demnitatii egale a fiecarei fiinte umane din momentul conceptiei, in fiecare activitate pe care o organizeaza in mod direct", al cercetarii stiintifice, al ajutorului pentru dezvoltare, al sanatatii.

Discutia in jurul acestei prime initiative cetatenesti europene pro-life poate conduce la o "adevarata reinnoire civila si morala in acest timp de criza, neincredere si resemnare", un inceput al afirmarii drepturilor celor care nu au voce.

Pe 20 mai 2012, in aula Paul VI Movimento per la Vita a organizat Life Day 2012, un eveniment de prezentare a initiativei "Unul dintre noi" in cadrul celei de-a 25 editii a concursului pentru tineri "Viitorul Europei este in mainile voastre". Titlul a fost inspirat de cuvintele Fericitului Ioan Paul al II-lea adresate tinerilor. La acest concurs mai bine de 1 000 000 de tineri au participat in decursul anilor  si aproximativ  7000 de tineri au castigat excursia la Parlamentul European.

Toate organizatiile catolice italiene vor sustine cu entuziasm aceasta initiativa si numerosi au fost leaderii prezenti in Aula Paul al VI-lea: Actiunea Catolica, Miscarea Focolara, Communione e Liberazione, Forumul Asociatiei Familiilor, Reinnoirea Carismatica, Calea Neocatecumenala, Franciscanii Imaculatei, Comunitatea Papa Ioan al XXIII-lea, primarul Romei. Cateva dintre ideile exprimate le puteti citi aici.

 Presedintele Movimento per la Vita, Carlo Casini a prezentat in cateva cuvinte Inititiativa si a subliniat:
"Nu sunt suficiente un milion de semnaturi. Nu sunt suficiente 7 natiuni. Dorim sa fim prezenti cu o voce puternica care sa se ridice din toate cele 27 de tari ale Uniunii Europene."


RAI UNO a prezentat evenimentul in emisiunea "A la SUA IMMAGINE" si targetul anuntat a fost de a strange 10  milioane de semnaturi in toate cele 27 de tari ale EU pana la 10 mai 2013. (Web site-ul international este in constructie.)


 Excelenta Sa, Cardinalul Ennio Antonelli, presedintele Consiliului Pontifical pentru Familie, a participat cu "mare bucurie si profunda recunostiinta" la acest eveniment organizat de Movimento per la Vita, care "a actionat cu fidelitate fata de doctrina Bisericii si in acelasi timp cu dedicatie si inteligenta, incercand sa ajunga la rezultatele posibile intr-o situatie culturala si politica dificila....Prin aceasta initiativa, semenea tuturor initiativelor sale, Movimento per la Vita, se adreseaza atat credinciosilor, cat si celor care nu cred, motivand propunerea cu argumente rationale si impartasite de toti oamenii de buna vointa."


Sfantul Parinte Benedict XVI ni s-a adresat la Angelus; vezi de la minutul 8:
http://www.youtube.com/watch?v=uR2UnbdZX84&feature=share
Regina Coeli 20 Mai 2012

Cititi si:
http://www.comece.eu/europeinfos/en/archive/issue150/article/4941.html





 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu