vineri, 1 iunie 2012

PRIMAVARA VIETII IN ROMANIA SI EUROPA (1)

Cele 21 de Marsuri pentru Viata raspandite pe intreg teritoriul tarii au fost un miracol in contextul celor 55 de ani de genocid, cati au trecut din momentul legalizarii avortului la cerere. Prezenta covarsitor majoritara a participantilor tineri a dovedit ca nici mentalitatea avortiva, dar nici cea contraceptiva a ultimilor 22 de ani, nu au castig total si ca acesti supravietuitori sunt sustinatori ai bataliei pentru viata descrisa de Manifest.

Entuziasmul tinerilor pentru cultura vietii, unica sansa pentru a trai pe deplin inclusiv potentialul propriei vieti,  s-a manisfesta prin marsuri si diverse activitati pro-life, in aceeasi luna martie,  si in Belgia, SlovaciaSpania, in timp ce Irlanda sarbatorea salvarea a 100 000 de copilasi in cei 20 de existenta ai Youth Defence.

Saptamana pentru Viata s-a desfasurat la Parlamentul European intre 26-29 martie 2012 pentru a pregati Prima Initiativa Europeana Cetateneasca "Unul dintre Noi". Organizatii si asociatii pro-life din intreaga Comunitate Europeana si-au exprimat sprijinul pentru aceasta initiativa prin care pune in discutie la Brussels ca o propunere legislativa faptul ca demnitatea si drepturile omului incep din momentul conceptiei.

 Un comitet s-a format sub conducerea profesorului dr. Grégor Puppinck, directorul Centrului European pentru Lege si Justitie si pe 1 aprilie, ziua intrarii in functiune a Tratatului de la Lisabona, a fost inaintata aceasta prima Initiativa Cetateneasca Europeana pro-life, "Unul dintre noi". Alaturi de participanti din 20 de tari din partea Romaniei a semnat reprezentantul Asociatiei "Darul Vietii" Timisoara, ceea ce ne pune in pozitia unei mari responsabilitati cu scop organizatoric. 


A urmat un timp de asteptare a raspunsului Comisiei Europene care trebuia sa analizeze temeinicia acestei initiative democratice, timp in care ne-am familiarizat cu tanara, in spirit si participare, initiativa americana Personhood USA pentru recunoasterea legala a persoanei din momentul conceptiei. O alta batalie curajoasa in EU reprezentand-o initierea unui referendum in favoarea recunoasterii persoanei din momentul conceptiei in Portugalia. La Summit-ul pro-life organizat in chiar Ziua Mamei (5 mai) in Portugalia, participantii, inclusiv din Romania, au semnat Declaratia pro vita de la Lisabona:


 "Noi, impreuna cu organizatiile noastre, suntem angajati in construirea si intarirea unitatii si colaborarii intre grupuri pro-life de pe glob. Credem ca pentru adecvata aparare a dreptului la viata, fiecare fiinta umana, fara exceptie sau compromis, in fiecare stadiu al dezvoltarii trebuie sa fie recunoscuta ca o persoana avand dreptul la viata in legile si constitutiile noastre."


In acest context ne-am bucurat enorm sa aflam pe 11 mai ca petitia "Unul dintre noi" a fost aprobata de Comisia EU. Urmeaza ca un minimum de 1 milion de semnaturi sa fie adunate in minimum 7 tari. Semnaturile pot fi , obtinute atat online, cu programul pus la dispozitie de EU, cat si direct respectand legislatia EU, pe parcursul unui an.


Personhood USA a anuntat cu entuziasm disponibilitatea de a ajuta pe deplin aliatii europeni implicati in intiativa "Unul dintre noi", punandu-le la dispozitie metodologia care ii sustine in batalia desfasurata in SUA, stat cu stat, pentru recunoasterea legala a persoanei umane din momentul zamislirii. Le multumim!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu